Oprettet af Janne Hansen den 03. september 2015

En veloverstået Talentkonference

Onsdag den 2. september åbnede Akademiet dørene til årets Talentkonference. Mere end 80 deltagere - hovedsageligt gymnasielærere - var rejst fra alle kanter i Danmark til konferencen, som blev afholdt i smukke omgivelser på Holckenhavn Slot i Nyborg.

 
Temaet for talentkonferencen var ”Best Practice” og i løbet af dagen, blev der delt viden og erfaringer fra både eksperter og deltagere. Som forventede blev der på konferencen skabt et forum for ekspertviden, erfaringsudveksling og netværk blandt deltagerne.
 
Motivation som drivkraft
Et centralt emne som flere gange i løbet af dagen blev diskuteret var, hvorledes motivation vil højne det faglige niveau – samt hvordan dette kunne implementeres i dagligdagen. Som Chef for Ungdomsuddannelsesområdet ved EVA Camilla Hutters fremlagde, så peger alle videnskabelige undersøgelser på, at motivation er en drivende faktor i læring, men mange elever slås med at finde motivationen og drivkraften i forhold til læring.
 
De fleste deltagere på årets talentkonference kunne nikke genkendende til en hverdag, hvor de både skal motivere og understøtte de svagere elever i en klasse, samtidig med, at de skal holde motivationen oppe og udfordre de stærkere elever. Der blev præsenteret en række forskellige konkrete forslag til, hvordan de kan udfordre de fagligt stærke elever i den daglige undervisning, uden at det betyder overvældende mængder ekstra arbejde. Director of European Talent Center Csilla Fuszek pointerede i den forbindelse vigtigheden af mentoring og networking.
 
Erfaringer fra sportens verden
Eksperter fra sportens verden gav deres syn på talentudvikling og der blev draget mange paralleller til det akademiske talentarbejde. Akademiet havde inviteret Kgl. Balletchef Nikolaj Hübbe og Sportschef & Talentudvikler ESAA Ole Keldorf til at belyse, hvordan de mest effektivt når til det bedste resultat. Erfaringerne fra sportens verden viste, at kombination af ”skills” og ”lifeskills” kan medføre ”peak performance” præstationer.
 
Akademiet siger tak til alle foredragsholdere, oplægsholdere, alumner og deltagere for en inspirerende dag!
 
FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk