Oprettet af Janne Hansen den 11. februar 2016

Talent! Medfødt eller hårdt arbejde?

Hvad er talent? Og hvad skal man bruge sit talent til? Det fik Akademiets nye deltagere i Årgang 2015 svar på, da de deltog i deres første seminar.

Årgang 2015 er nu skudt godt igang med deres 2-årige Akademi-foløb efter at de mødtes for første gang i slutningen af januar. Fokus for deltagernes første seminar var talent. 
 
Definitionen af talent er ikke entydig. Det handler både om, hvad du har af særlige evner, men det handler i lige så høj grad om, hvad du har tillært, og hvad du gør med det, du har. Groft sagt siges det, at 10 % af talentet er medfødt og de resterende 90 % handler om vilje, vedholdenhed, engagement og tålmodighed.
 
Selvfølgelig har en række mennesker lettere ved at lære, men forskningen viser faktisk, at det ikke nødvendigvis er de mennesker, som bliver succesfulde. Det kræver nemlig hårdt arbejde at få succes. 
 
Flow som talentredskab
Men hvordan øver man sig i at være koncentreret? En arbejdsmetode er at komme i flow. På Seminar A: Talent i Spil blev deltagerne introduceret til begrebet Flow, som er en særlig tilstand af koncentration, engagement og fordybelse. Forskningen viser, at denne tilstand ikke alene er gavnlig for læring, men også for størrelser som innovation, kreativitet og entreprenørskab. 
 
Forskning har bevist, at flowtilstanden også er sund for os rent fysisk, idet kropsmålinger viser, at flow også er en såkaldt coherence-tilstand, der er helsefremmende. Igennem øvelser prøvede deltagerne at komme i flowtilstanden. Og redskaberne kan bruges i deres hverdag, hvor de med flow fremmer indlæringen. 
FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk