iGEM

  • Mandag, 16. september 2019 - 16:00 til 20:00
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Mødested: Indgang N
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2017, 2018
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 11. september 2019 - 12:00 - men du skal logge ind først.

I iGem er der plads til, at talenter kan tænke ud af boksen og på tværs af fagligheder. Et hold bestående af SDU-studerende fra så forskellige uddannelser som biokemi og molekylærbiologi (BMB), farmaci, biomedicin, historie, filosofi, fysik og biologi deltager i verdensmesterskaberne i syntetisk biologi. Ved mesterskabet i efteråret 2017 vandt holdet guld og blev nomineret i kategorien 'Best Energy Project'. Denne aktivitet introducerer dig til dette års iGEM-hold og deres spændende naturvidenskabelige forskning.

iGEM - International genetically engineered machine

v/studerende på Institut for Biokemi og Molekylær Biologi, SDU

Hvert år samles nogle af de dygtigste studerende på Institut for Biokemi og Molekylær Biologi for at deltage i den internationale konkurrence iGEM.

iGEM er en konkurrence, hvor man laver et projekt, der udspringer fra en idé om manipulation af organismer for at give dem evner de ikke har haft før. Selvfølgelig kræver det laboratoriearbejde i høj grad, dog har projektet over de sidste år udviklet sig til at være langt mere end rent håndværk i en kittel. Der er 4 punkter, der i særdeleshed er fokus på; Laboratoriearbejde, Formidling, Produktionsdesign og Modellering.

Du kan møde holdet fra i år, og få en snak med dem. Vi starter eftermiddagen med et foredrag fra iGEM SDU om konkurrencen, deres interesser og deres arbejde både med studiet og forskningen.

Vi har afsat god tid til spørgsmål efter foredraget. Herefter går vi i laboratoriet og prøver nogle af de tekniker, som holdet arbejder med i forbindelse med projektet.

Program

16.00 Foredrag + spørgsmål
17.00 Pause
17.15 Intro til øvelse
17.45 Oprensning af plasmid og sætte på gel
19.00 Spisepause
19.30 Gelanalysere
20.00 Tak for i dag

PRAKTIK: Der er spisepause, men ingen forplejning. Så husk madpakken!

FIND VEJ: Du finder Indgang N her!

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere: 33
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk