Fordybelsesseminar F: Den menneskelige organisme

Mødested: Foran lokale U1 på SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Tirsdag, 15. august 2023 - 12:00

Efterårets obligatoriske program består primært af en række af fordybelsesseminarer. På de enkelte fordybelsesseminarer får du mulighed for at gå i dybden med et enkelt emne inden for en given faglighed. Du ser hvordan forskellige fagligheder udforskes og ny viden skabes.

Du deltager i tre ud af ti fordybelsesseminarer, og du vælger selv hvilke alt efter din interesse og hvor der er plads. Vi anbefaler meget, at du ikke lader geografi, men interesse afgøre dit valg mellem de forskellige muligheder.

Den menneskelige organisme

v/Lektor og læge, John Chemnitz, Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet

Den berømte Leonardo Da Vinci (1452 – 1519) havde stor interesse for menneskets anatomi. Han dissekerede mange lig og tegnede yderst detaljeret i sine notesbøger, alt hvad han så. Han blev gang på gang overvældet af kroppens skønhed. Ved siden af en tegning af et hjerte har han fx. skrevet: ”Hvilket fantastisk instrument som Herren over alting har skabt!”.

Vil du opleve hvordan kommende læger og kiropraktorer arbejder med det humane menneske under deres studium, så gør dig klar til 4 timers intensiv undervisning med ”hands on”, hvor du får mulighed for at arbejde med humane præparater. Kurset vil foregå i Nyt Sunds bygninger tæt op ad det nye Universitetshospital. Anatomis lokaler og faciliteter er blandt de mest avancerede der findes i verden, bla med moderne faciliteter til plastinering og dissektion.

Hvis du er typen, der gerne selv vil prøve kræfter med fagligheden leverer vi interaktiv undervisning i form af praktisk test med identifikation af anatomiske strukturer. Vi står klar med læge og medicinstuderende til at give dig en uforglemmelig eftermiddag og aften. I pauserne svarer vi gerne på praktiske spørgsmål om medicinstudiet og kiropraktorstudiet. Vi håber at I vil fascineres af hvorledes den menneskelige organisme er konstrueret med håbet om at kunne finde et par kommende kollegaer blandt jer.

 

PROGRAM

16.00 Velkomst v/læge John Chemnitz, SDU
16.05 Basal gennemgang af almen anatomi, materialeegenskaber, monitorering og centralnervesystemets effektydelse
16.45 Pause
17.00 Gruppearbejde og "hands on"-inspicering 
18.00 Spisepause
18.30 Gennemførelse af kort praktisk prøve - spot
19.00 Gennemgang af spot
19.15 Videopræsentation af en dissektion
19.30 Afrunding, diskussion og spørgsmål
20.00 Tak for i dag
 

FORMÅL

Formålet med Fordybelsesseminar F-rækken er at give et dybdegående indblik i de respektive fagligheder med afsæt i et konkret emne og specifikke cases og herunder at vise nogle af de konkrete metoder, som de forskellige discipliner bringer i anvendelse.
 

MEDBRING: Pc/Mac

PRAKTIK: Der er spisepause, hvor ATU sørger for forplejning. Medbring selv drikkedunk.

FIND VEJ: Vi mødes foran lokale U1 ved indgangen 'Stenten Nord', hvorfra vi samlet går mod anatomilokalerne kl. 16.00. Find det her!

AFVIKLER: Camilla - tlf. +45 6070 5627 eller e-mail camilla@atusyd.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

 

  • Antal deltagere
    40
  • Type
    Obligatorisk