Optagelsesproces - for talentkoordinatorer

Fra passioneret og nysgerrig gymnasieelev til ATU'er

Når ansøgningsfrist oprinder 15. februar og vi på ATU I Syd modtager indstillingerne på de mange akademisk talentfulde gymnasieelever, har der været et langt forarbejde ude på de enkelte gymnasier. Nogle elever er blevet opfordret til at søge om optagelse, andre har selv hørt om os og spurgt, hvordan de skal gøre for at komme med. Uanset hvordan interessen er blevet vakt, skal de alle gennem en ansøgningsproces ved deres gymnasium, som også står for den formelle indstilling hos os.  

Herunder kan du læse lidt om, hvordan du som talentkoordinator kan tilrettelægge processen i løbet af efteråret og over nytår. Vi har lavet en meget udførlig beskrivelse, som du kan finde her på siden og printe ud.

November/December

Det er en god idé allerede tidligt 1.g at orientere eleverne på dit gymnasie om, at Akademiet for Talentfulde Unge | Syd er et tilbud, som de kan benytte sig af. 

Vi sender plakater og postkort, som du kan bruge til at orientere om ATU | Syd. Her på siden finder du desuden flyers til print eller elektronisk distribuering. Det kan også være, I har et sted på jeres hjemmeside, hvor I kan lægge et link til vores hjemmeside: www.atusyd.dk

Som det nu passer bedst i jeres efterårssemester, er det en fordel at holde et særskilt informationsmøde for de potentielle elever.

Vores erfaring er, at de nuværende ATU'ere er de bedste til at præsentere ATU på dette informationsmøde. Her på siden finder du en PowerPoint, som du kan vælge at benytte dig af til det formål. 

Januar/Februar

Nu er det tid til, at eleverne begynder at formulere deres motiverede ansøgninger til ATU I Syd. Sammen med deres ansøgning skal de skrive et lille essay med overskriften: "Mit syn på videnskab". På siden Indstilling og ansøgning finder du et ansøgningsskema inklusiv essay, som skal benyttes. 

Det er også nu, du skal sikre dig forventningsafstemningen med eleverne, så de er klar til at forpligte sig på forløbet. Vær særligt opmærksom på at:

  • De er klar på at prioritere 17 obligatoriske seminarer og en summer camp.
  • De er nysgerrige og motiverede - også på de seminarer, som ikke umiddelbart falder inden for deres primære interesseområder.
  • De har læst vores Frequently Asked Questions
  • De har orienteret sig på et tidligere holds aktivitetsoversigt, så de har et billede af forløbet.
  • De er indstillet på at betale deltagergebyr for forplejning på summer campen
Ansøgningerne skal uploades til vores hjemmeside i pdf-format senest den 15. februar kl. 12.00. Der kan være stor forskel på, hvornår man har intern ansøgningsfrist på de enkelte gymnasier. Det er derfor en god idé at gøre det meget tydeligt, hvornår jeres interne ansøgningsfrist ligger, så eleverne ikke går fejl og tror, det er den 15. februar.

Har du brug for yderligere information, er du altid velkommen til at kontakte sekretariatet på info@atusyd.dk.

God arbejdslyst!