Sådan kommer du med på ATU | Syd

Det handler om motivation, dedikation og så en ansøgning

Dit gymnasium spiller en vigtig rolle i indstillingsprocessen. Det er dem, der kender dig og de andre 1. g'ere bedst og derfor kan se, hvem der vil kunne få glæde og fordel af at være sammen med andre vidensentusiaster i talentprogrammet.

I løbet af efteråret, efter du er begyndt på dit gymnasium, er det lærerne og talentkoordinatoren, som har ansvaret for at identificere de potentielle ATU-deltagere. Men du kan også med fordel selv henvende dig til talentkoordinatoren, hvis du har mod og lyst på programmet.

Formelt er det rektor, der udvælger en endelig gruppe af deltagere, og indstiller dem til ATU. Oftest sker det i tæt samarbejde med både talentkoordinatorer og faglærerne. Når de udvælger, hvem de indstiller, har de særligt fokus på din motivation og din vilje til at engagere dig i et forløb over to år. Din deltagelse skal desuden være godkendt af dine forældre (eller din værge).

Der er lidt forskel på, præcis hvordan man gør på de enkelte gymnasier. Men udvælgelsen koordineres ud fra en række fælles kriterier, som du kan læse mere om ved at følge de forskellige links i boksen til højre på denne side.

Dit gymnasium skal indstille til os senest den 15. februar. Ansøgningsfristen vil ligge tidligere på dit gymnasium, så de kan nå at tale med dig om din ansøgning først.

Hvis du er i tvivl om noget, så spørg din talentkoordinator. Ellers skriv til os.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Janne Hansen
Leder af Akademiet for Talentfulde Unge | Syd