Om Akademiet for Talentfulde Unge

Et tilbud til gymnasielever, der gerne vil lære mere i fællesskab med andre ligesindede

I en almindelig gymnasieklasse sidder gennemsnitligt to elever, der har evne og lyst til at arbejde ekstra med deres akademiske interesser. Akademiet for Talentfulde Unge samler disse fagligt engagerede elever og tilbyder dem muligheden for at blive dygtigere i et intenst miljø.

Deltagerne er tilknyttet programmet i to år fra midten af 1.g. frem til midten af 3.g.

Forløbet er møntet på at inspirere og udfordre deltagerne fagligt samt at forberede dem på en akademisk karriere. Undervejs oplever deltagerne en række forelæsninger og deltager aktivt i faglige workshops inden for både samfunds-, human- og naturvidenskabelige fagområder. ATU har et løbende samarbejde med både videregående uddannelser og erhvervslivet, som har til formål hvert år at sammensætte et unikt talentprogram, der giver deltagerne mulighed for at møde nogle af landets fremmeste forskere og mest innovative virksomheder.

I og med at programmet tilbyder en så bred vifte af aktiviteter, får deltagerne mulighed for at opdyrke nye faglige interesser, men også for at dykke dybere ned i relevante problematikker inden for deres eget særlige interesseområde.

ATU gør en dyd ud af at etablere sig som et tilbud om socialt samvær og sparring med ligesindede vidensentusiaster. Hvert år tilbydes deltagerne at deltage i en uges intensiv akademisk camp i sommerferien, hvor faglige udfordringer udbydes under hyggelige forhold.

Talenterne

ATUs deltagere er elever, som er blevet valgt ud i 1.g. på baggrund af lovende særlige akademiske evner, bred faglig dygtighed og ikke mindst overskud til at skulle yde en ekstra indsats. Deltagerne følger deres normale gymnasieforløb sideløbende med ATUs mange aktiviteter og forventes derfor at besidde en god portion vedholdenhed og ikke mindst være motiverede for at bruge deres fritid på faglige udfordringer.

For at blive optaget på ATU skal eleverne i første omgang skrive en personlig motiveret ansøgning, hvorefter de indstilles af rektor på deres respektive gymnasium.