Tag livet af folk

SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale U46
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021, 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Mandag, 11. december 2023 - 12:00

Tag livet af folk

v/Cand.Polyt. og Retskemiker, Martin Worm-Leonhard, Retskemisk Institut, Syddansk Universitet

Hvad har Alexander Litvinenko, Sokrates , Georgi Ivanov Markov og Dronning Cleopatra VII Philopator af Egypten til fælles?

Det simple svar er: De døde alle af forgiftninger! Gift har været anvendt til drab, selvmord og henrettelse lige så længe som vor historie går tilbage, og anvendes til stadighed. ”Den gale hattemager” fra Alice i eventyrland var næsten med sikkerhed kviksølvforgiftet – selvom det nærmere var en arbejdsskade end overlagt. Vi putter alle med jævne mellemrum giftstoffer i munden: Alkohol, Lægemidler og selv almindeligt køkkensalt kan slå ihjel – nogen gange lettere end man tror.

Dette foredrag vil forsøge at nå rundt om giftbegrebet i alle dets aspekter, naturligvis krydret med røverhistorier og eksempler fra historien i ind- og udland. I må dog nøjes med historierne om de næstbedste giftmordere – for de bedste er aldrig blevet opdaget.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med UNF, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage

PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning til denne aktivitet.

FIND VEJ: Du finder lokale U46 her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Antal deltagere
    33
  • Type
    Valgfri