To fag, ét emne: Hvad er angst?

SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale: U173
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021, 2022 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Mandag, 11. december 2023 - 12:00

To fag, ét emne: Hvad er angst?

v/ph.d i psykologi, Aida Hougaard Andersen, Syddansk Universitet & postdoc i filosofi, Kasper Lysemose, Aarhus Universitet

Hvem kan svare på spørgsmålet – filosoffen eller psykologen? Er angst et eksistentielt fænomen eller en psykisk lidelse? Eller måske begge dele?

Mindst 700.000 mennesker i Danmark kommer til at lide af det, psykiatrien kalder 'sygelig angst' på et tidspunkt i løbet af deres liv. For den kliniske psykologi er det en lidelse, man kan diagnosticere. For de, der lider af den, kan det medføre faldende livskvalitet eller nedsat evne til at varetage familie- og arbejdsmæssige forpligtelser.

For filosofien er angsten noget helt andet. Den er ikke en sygdom, men en grundtilstand og et fænomen, som siger os noget om, hvad det vil sige at være menneske. Og om vores forhold til os selv og verden.

Denne aften sætter vi spot på fænomenet angst fra to vinkler. Få indblik i, hvordan to forskellige fagligheder går til samme emne, når vi inviterer en filosof og en psykolog til at give hver deres bud på, hvordan vi skal forstå fænomenet og lidelsen angst.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.

FIND VEJ: Du finder lokale U173 her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Antal deltagere
    11
  • Type
    Valgfri