LIVESTREAMING | Fra broderfolk til væbnet krig

Teams | Deltag fra din pc
Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra årgang: 2021 – men du skal logge ind først.
Afdeling
Fyn
Sydjylland
Sidste tilmeldingsfrist
Søndag, 5. februar 2023 - 12:00

Fra broderskab til væbnet krig

v/Journalist og forfatter, Frederik Tillitz

Ruslands invasion af nabolandet Ukraine har kastet Europa ud i kontinentets største væbnede konflikt siden Anden Verdenskrig.

Rusland og Kreml har deres egen fortælling, ikke blot om konflikten, men også om, hvad Rusland skal, kan og bør være, og hvor landets grænser burde trækkes. Derfor styrker mange af de tidligere sovjetrepublikker og især de, der ligger i grænselandet mellem Rusland og den vestlige verden, deres nationale fortællinger. Men hvilket fundament hviler disse fortællinger på, og hvorfor har de ledt til væbnet krig mellem broderfolk?

Frederik Tillitz, prisvindende journalist, fotograf og forfatter bl.a. til bogen ’Russerne kommer’, dykker i denne livestream, gennem fortællinger fra helt almindelige mennesker, ned i årsagerne til og konsekvenserne af de konstante spændinger, som gennemsyrer forholdet mellem Rusland, Ukraine og andre dele af grænselandet.

45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen.

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet, hvorfor også andre end ATU'ere kan deltage.

PRAKTIK: Du vil få tilsendt link til den virtuelle afvikling af aktiviteten via e-mail.

Du sørger selv for mad og drikkelse til eventuelle pauser.

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra ATU til stede til denne aktivitet, og du skal derfor fjernregistrere dig som deltager. Du fjernregistrerer dig ved at sende en e-mail til camilla@atusyd.dk på dagen, når aktiviteten starter. Forsinkelser og afbud på dagen meldes også til Camilla.

  • Type
    Valgfri