ATU Dimittendportræt: Julie drømmer om en lys fremtid for dette års dimittender på ATU | Syd

I denne uge dimitterer 156 ATU’ere fra Årgang 2020. Det sker efter to spændende år på Akademiet for Talentfulde Unge | Syd. De har nu færdiggjort talentprogrammet, hvor fællesskab, læring, diskussioner, udfordringer og videnskab har været i højsædet.

”Jeg har større ambitioner end de fleste andre på min alder”.

En af de nu dimitterende ildsjæle er 19-årige Julie Fristoft, der efter to år snart står med det eftertragtede ATU-diplom i hånden. På ATU har hun nydt godt af alle diskussionerne, men også i høj grad muligheden for at udvide sine horisonter. Til dagligt går Julie på handelsgymnasiet; International Business College i Kolding, hvor hun har studieretningen ’Global Communication’. Her udfordrer hun sine sproglige kompetencer igennem tre af hendes fem A-fag, nemlig tysk, spansk og engelsk. Dette hænger sammen med, at hendes yndlingsfag er international økonomi. Interessen for den globale scene – både politisk og økonomisk – er ikke til at tage fra hende, da hun finder spænding og nysgerrighed i at have brede udsigter. Som hun selv siger; ”Jeg har større ambitioner end de fleste andre på min alder, og jeg håber, at disse ambitioner giver mig mulighed for at prøve kræfter med udlandet”.  

Om at blive en del af ATU

Julie elsker at udfordre sig selv på sit høje, faglige niveau. Derfor sendte hun ansøgningen til ATU tilbage i 2020, da hun gik i 1.g. Hun er ikke bange for at sige sin mening højt og elsker, at ATU giver hende muligheden for at deltage i hede debatter med andre engagerede unge. Julie valgte at blive en del af talentprogrammet, da hun ønskede at møde mennesker, der på samme måde som hende var nysgerrige, unge individer med interesse for videnskaben. Julie selv, har været enormt deltagende i ATU’s valgfrie aktiviteter uden, at der har været et mønster i hendes valg. Målet for Julie var at udvide horisonterne så bredt som muligt, hvorfor hun har prøvet alt fra konspirationsteorier om UFOer, medicinsk behandling af kræft til aktieinvestering og debatafhandlinger om NATO. Hendes råd til fremtidige ATU’ere er at være så åbensindet som overhovedet muligt. Man møder mange mennesker, som ikke ligner dem, man normalt omgås. Men igennem nysgerrigheden opstår de mange fælles værdier, som er nøglen til to gode år på ATU.

Et af højdepunkterne, som står klarest for Julie, er hendes deltagelse på ATU’s Summer Camp i 2021. Her mødte hun for første gang de andre ATU’ere – meddeltagere, der nu er blevet til værdifulde venskaber, og ikke mindst et netværk, som hun vil holde fast i, i fremtiden.

”Vi ATU’ere ser lyst på fremtiden, og sammen kan vi udvikle og forandre de udfordringer, som vi står over for”.

Efter 3.g har Julie planer om et sabbatår, som i høj grad skal bruges på at udforske verdenen. Særligt har hun et ønske om at besøge lande i Afrika og Mellemøsten, da det er steder med store, globale konflikter. Julie har en særlig interesse for netop konflikter, rådgivning og håndtering af problematikker, og sidder derfor også med ønsket om at uddanne sig til jurist efter sit sabbatår. Det var faktisk til en ATU-aktivitet med titlen ’Jura – Et indblik i den retlige verden’, at hun blev 100% klar over, at det netop var jura, som skulle blive hendes levevej i fremtiden. Julie er ambitiøs og tør drømme stort. Det er derfor ingen overraskelse, når hun afslører, at hun i fremtiden ser sig selv bruge sin uddannelse på den internationale scene i eksempelvis NATO eller FN. Hendes største ønske er at udøve kriserådgivning andre steder i verden.

Hun drømmer dog ikke kun stort om sig selv, men også om de andre ATU’ere. ”Vi ATU’ere ser lyst på fremtiden, og sammen kan vi udvikle og forandre de udfordringer, som vi står over for”. Hun sætter sin lid til sig selv og andre unge talenter, i håbet om at kunne gøre verden til et bedre sted at leve.

Mange ting kan endnu nå at ændre sig på Julies vej, og vi er spændte på at følge Julie i hendes videre rejse gennem livet. Men allerførst venter fejringen ved diplomoverrækkelsen, som markerer afslutningen på to spændende år. Tillykke til Julie og alle dimittender fra Årgang 2020!

Skrevet af Camilla Louise Hirsborg Pedersen