En påske i diplomatiets tegn

Fredag eftermiddag, den 26. marts, drog en delegation af ATU’ere på en virtuel tur til London, for at deltage i London International Model United Nations 2021. Henover tre dage blev globale udfordringer diskuteret, løsningsforslag forhandlet og internationale venskaber knyttet.

Ikke alle kan prale med, at de sikrede verdensfreden i deres påskeferie. Men mens vi andre holdt fri i påsken, tog en delegation af ATU’ere fra ATU | Vest, bestående af ATU | Syd & ATU | Midt, på en virtuel afrejse til London, for at deltage i den 22. udgave af London International Model United Nations (LIMUN). Sammen med 1.600 unge mennesker fra hele verden blev en lang række politiske forhandlinger om internationale anliggender gennemført. 

Efter at have deltaget i LIMUN-konferencen, er bevidstheden om FN og diplomatiets kunst blandt ATU’erne blevet øget markant. En deltager udtrykker det på denne måde: 

Under konferencen lærte jeg meget om, hvad det vil sige at være diplomatisk. Det kan være en svær balance at skulle have sit eget lands interesser for øje og samtidig kunne samarbejde med andre, men jeg lærte, at det er vigtigt at lytte, at være respektfuld og at være pragmatisk. I MUN kommer man langt, når man er tilgængelig, deler ideer og anerkender andre, og i en verden, der i stadigt højere grad præges af individualisme, var det særligt øjenåbnende at indse”. 

ATU’erne deltog i flere forskellige komiteer. Mens nogle repræsenterede Kenya i UNICEF-komiteen med diskussioner om forskelle i adgang til uddannelse set i lyset af COVID-19 pandemien, tog andre plads i komiteen The Peaceful Uses of Outer Space og gennemførte forhandlinger om ejendomsret i det ydre rum. 

Nye færdigheder 

Deltagelsen i konferencen har givet ATU’erne forhandlings-, analytiske og ledelsesmæssige færdigheder, og det har givet de unge mennesker mere blod på tanden til at tage aktiv del i løsningen af problemer verden over. Nogle af deltagerne siger blandt andet: 

Vores verden er vores. Vi må spille en aktiv rolle i at forme den bedst muligt - en problemstilling ad gangen, og det gøres bedst i fællesskab”.

Jeg fik trænet i at tale foran andre og i at kommunikere klart, tydeligt og respektfuldt - her blev mit engelske sprog også øvet”.

Til socials mødte jeg mange interessante mennesker fra hele verden, og det var utroligt spændende at høre om deres lands politiske strukturer, religion og kultur”.

LIMUN er en årlig og tilbagevendende konference med intensiv debat og en masse sociale events, som ATU har deltaget i siden 2015. Og på trods af, at konferencen i år blev afviklet online, så er dette års deltagere slet ikke i tvivl om, at dette er en konference man bare må opleve!